У Харкові та області звернулися до пішоходів: причини

Пішоходам нагадали про можливість застосування штрафів у разі недотримання ПДР

У Харківській області попросили пішоходів неухильно дотримуватися ПДР під час переходу проїзної частини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію патрульної поліцію Харківської області. 

У поліції нагадали головні правила: 

  • пішоходи мають переходити проїзну частину по пішохідних переходах. Можна користуватися також підземними та надземними переходами. У разі відсутності таких переходів переходити дорогу дозволено на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч;

  • у місцях, де рух регулюється, пішоходи мають дотримуватися сигналів регулювальника або світлофора;

  • перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

На пішохідному переході пішоходи мають перевагу перед транспортними засобами, однак відповідно до ПДР, перш ніж вийти на проїзну частину або пішохідний перехід, вони мають переконатися, що це буде безпечно для їх життя та здоров’я.

Пішоходам нагадали, що згідно з ч. 1 ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами) КУпАП, передбачений штраф — 255 гривень за наступні правопорушення: 

  • недотримання пішоходами сигналів регулювання дорожнього руху,

  • перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються,

  • невиконання інших правил дорожнього руху.

“Друзі, дорога вимагає відповідальності від усіх учасників руху”, - наголосили в патрульній поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що громадян закликали не піддаватися паніці, не поширювати не перевірену інформацію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися