ВПО не отримують виплати на проживання: коли нарахують кошти

Наразі проходить фінансування першочергових соціальних виплат

На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість внутрішньо переміщених осіб щодо затримки виплат допомоги на проживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За запитом Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук Мінсоцполітики надало попередню інформацію, що на виплати ВПО вже спрямовано 5,5 млрд грн.

Разом з тим у Державній казначейській службі зазначили, що наразі відбувається фінансування першочергових соціальних виплат. Водночас у Казначействі запевнили, що найближчим часом буде профінансовано виплати ВПО. 

“Надалі отримана від Мінсоцполітики інформація про стан фінансування виплат ВПО буде опубліковуватися на сайті Мінреінтеграції”, - розповіли у відомстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за січень ЦНАПи Харкова отримали понад 300 повідомлень про безплатне розміщення ВПО. 339 власників житла звернулися до ЦНАПів з відповідними заявами, ще 32 особи надіслали повідомлення на електронну пошту.  З 1 по 5 лютого було зареєстровано 1,3 тис. заяв від власників житла, які прихистили 2,7 тис. ВПО. Власники житла отримають відповідну компенсацію.

Щоб отримати компенсацію за проживання ВПО, потрібно подати повідомлення з усіма необхідними документами. Потім, з 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, звернутися з відповідною заявою та документами. Заяву потрібно подавати щомісяця. Заяви, які надійшли пізніше 5 числа, не розглядаються.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися