Що не так із закупівлею генераторів у Харкові та області

У ХАЦ припустили, що закупки генераторів в регіоні відбувалися максимально непрозоро

Закупівельники у Харківській області протягом січня 2023 року уклали угод на придбання генераторів на близько 14,5 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру, отриману в результаті моніторингу сайту “Прозорро”.

У ХАЦ нагадали, що через часті обмеження електропостачання в Україні різко зріс попит на генератори та системи резервного живлення. Однак, на відміну від сусідніх регіонів у Харківській області витрачають на придбання генераторів набагато менше коштів. Або цих угод немає в системі “Прозорро”.

Найбільшою угодою щодо придбання генераторів за останні пів року у Харківській області була закупівля Департаментом житлово-комунального господарства ХОДА 561 генератора у ТОВ “Епіцентр К” вартістю 20,1 млн грн. Угоду уклали ще 29 грудня.

У січні ж всього контрактів було на суму 14,5 млн грн.

У ХАЦ нагадали, що в інших областях витрати на придбання альтернативних джерел живлення значно більші. Так, КП “Дніпроводоканал” провів тендер на закупівлю генераторів на суму 125 млн грн, “Полтававодоканал” – на 29 млн грн.

В цілому ж найбільшу угоду щодо придбання генераторів у січні уклало Управління житлово-комунального господарства та будівництва Лозівської міськради.Угоду підписали загальною вартістю 7,28 млн грн у ТОВ “Торгівельна фірма “Пріорітет”. 

АТ “Укргазвидобування” в особі філії “Шебелинкагазвидобування” придбало генераторів на 4,2 млн грн. Було куплено 5-ти генераторів у ТОВ “Зелко Груп”. Які саме генератори купує “Шебелінкагазвидобування” в системі “Прозорро” не вказано.

КП “Харківводоканал” у січні оголосив про придбання одного генератора у ТОВ “Перша енергетична компанія”. Вартість обладнання 496 тис.грн. Мова йде про генератор  Hertz HG 50 BD.

“Варто зазначити, що придбання генераторів в області відбувалися максимально непрозоро. Закупівельники навіть не намагалися проводити торги та економити кошти”, - переконані в ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “Сучасне місто” уклало угоду з ФОП Скляров Олександр Анатолійович щодо послуг збирання, завантаження та перевезення будівельного сміття. Вартість послуг, відповідно до інформації на сайті “Прозорро”, становить 800 тис. грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися