У пунктах видачі гарячих обідів харків'яни можуть отримати не тільки їжу: подробиці

Додатково кілька разів на місяць жителі Новобаварського району мають можливість отримати безплатні ліки

Вже майже три місяці, з 1 грудня, у Новобаварському районі на базі шкіл №93, 153, 162 працюють пункти гарячого харчування. Там щодня готують гарячі обіди для соціально незахищених верств населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Протягом всього часу діяльності пунктів харчування кількість відвідувачів зростає з кожним днем. У міській раді повідомили, що у грудні школи годували 1400 осіб, а у лютому ця цифра збільшилася до 3000 виданих порцій на день. 

До того ж у Новобаварському районі продовжується практика видачі гарячих обідів працівникам ЖКГ. 

Додатково кілька разів на місяць жителі району мають можливість отримати безплатні ліки. У пунктах харчування постійно працюють медичні працівники, які за потреби  вимірюють тиск, температуру тіла та можуть надати першу медичну допомогу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за два місяця роботи пунктів видачі гарячого харчування харків'яни отримали понад 1 млн 300 тис. порцій. У Департаменті освіти розповіли, що під час підготовчої роботи планувалося охопити гарячим харчуванням понад 15 тис. осіб, а зараз кухарі щодня готують 28-29 тис. порцій. У департаменті повідомили, що кількість людей, які отримують гарячі обіди, зростає. У Харківській міській раді розповіли, що з 1 грудня 2022 року на базі 35 закладів загальної середньої освіти почали працювати пункти видачі гарячого харчування для соціально незахищених категорій населення. Пункти працюють з понеділка по суботу. Гарячі обіди видають з 11:00 до 14:00 у власний посуд громадян. Щоб забезпечити роботу пунктів у період вимкнення електроенергії вони обладнані альтернативними джерелами енергії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися