Жителям Харківської області почали виплачувати грошову допомогу: деталі

Виплачують по 2200 грн на кожного члена сім’ї, де присутні діти

У Балаклійській громаді почали виплачувати грошову допомогу сім'ям з дітьми від 0 до 18 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Управління соціального захисту населення Балаклійської міської ради Харківської області. 

У міській раді розповіли, що станом на 24 лютого 2023 року розпочалася виплата коштів від ЮНІСЕФ сім’ям з дітьми у розмірі 2200 грн на кожного члена сім’ї, де присутні діти. Виплати отримують ті, хто реєструвався з 2 по 9 лютого 2023 року. Виплата коштів буде здійснюватися по 15 березня 2023 року.

Детальну інформацію щодо отримання грошової допомоги можна дізнатися за телефоном: (05749)2-09-32.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість внутрішньо переміщених осіб щодо затримки виплат допомоги на проживання. За запитом Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук Мінсоцполітики надало попередню інформацію, що на виплати ВПО вже спрямовано 5,5 млрд грн. Разом з тим у Державній казначейській службі зазначили, що наразі відбувається фінансування першочергових соціальних виплат. Водночас у Казначействі запевнили, що найближчим часом буде профінансовано виплати ВПО. 

“Надалі отримана від Мінсоцполітики інформація про стан фінансування виплат ВПО буде опубліковуватися на сайті Мінреінтеграції”, - розповіли у відомстві.

За січень ЦНАПи Харкова отримали понад 300 повідомлень про безплатне розміщення ВПО. З 1 по 5 лютого було зареєстровано 1,3 тис. заяв від власників житла, які прихистили 2,7 тис. ВПО. Власники житла отримають відповідну компенсацію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися