Що зробили у Харківській області після деокупації

Відновили близько 50% від загальної кількості газових мереж, які потребують ремонту

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіли, що вдалося відновити в Харківській області після деокупації частини територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відомства.

Так, електропостачання частково або повністю відновили в 383 населених пунктах. Загалом для потреб енергетичного сектору регіону передали понад 162 тонни обладнання від міжнародних партнерів.

Постачання газу відновили у 125 населених пунктів. Це становить близько 50% від загальної кількості газових мереж, які потребують відновлення.

Мобільний зв’язок та мережу “Інтернет” відновили у 289 звільнених від окупантів населених пунктів.

На деокупованих територіях Харківщини відновили роботу 133 медичних закладів області. Всі вони працюють у штатному режимі з 08:00 до 15:00.

Роботою гуманітарного штабу охоплено більш як 183 тисячі осіб – це 100% від загальної кількості мешканців, які залишилися на звільнених територіях.

Жителі регіону отримали:

  • понад 1 тисячу тонн харчових продуктів,

  • близько 51 тонни продуктових наборів,

  • 117 тисяч гігієнічних наборів,

  •  іншу гуманітарну допомогу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклійській громаді почали виплачувати грошову допомогу сім'ям з дітьми від 0 до 18 років. У міській раді розповіли, що станом на 24 лютого 2023 року розпочалася виплата коштів від ЮНІСЕФ сім’ям з дітьми у розмірі 2200 грн на кожного члена сім’ї, де присутні діти. Виплати отримують ті, хто реєструвався з 2 по 9 лютого 2023 року. Виплата коштів буде здійснюватися по 15 березня 2023 року. Детальну інформацію щодо отримання грошової допомоги можна дізнатися за телефоном: (05749)2-09-32.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися