Чи підтримують харків'яни перейменування топонімів, пов'язаних з РФ: результати опитування

Робота зі зміни назв топонімів, пов'язаних з РФ, триватиме і надалі з урахуванням думки громадськості

У Харкові планують перейменувати вісімнадцять вулиць. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Ще один топонім, вул. Кремлівську, взагалі пропонують прибрати з карти. На цій вулиці немає забудови, яка потребує адресації. Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища одноголосно підтримала зміну назв. Остаточне рішення щодо перейменування топонімів мають ухвалити на сесії Харківської міської ради.

У Харкові провели громадське опитування щодо перейменування вулиць. Результати показали, що від 77,2% до 89,4% учасників підтримали пропозиції Харківської міської ради щодо перейменування топонімів, пов'язаних з Російською Федерацією. 

З тих, хто взяв участь в опитуванні, 96,4% мають реєстрацію у Харкові, а 3,6% зареєстровані як ВПО. Більшість з них - громадяни віком від 25 до 44 років.  

У Харківській міській раді зазначили, що робота зі зміни назв топонімів, пов'язаних з РФ, триватиме і надалі з урахуванням думки громадськості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило кредитний рейтинг міста Харкова. За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, через повномасштабну війну, розв'язану РФ, Moody's Investors Service знизило інвестиційний кредитний рейтинг України. При цьому рейтинг Харкова залишається на колишньому рівні та вперше в історії перевищив рейтинг держави. Moody’s Investors Service - одне з провідних світових рейтингових агентств.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися