Стало відомо, яка якість водопровідної води у Харкові

Фахівці лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю щодня проводять дослідження якості води

За минулий тиждень у Харкові спеціалісти усунули 47 аварійних ситуацій на водоводах, капітально відремонтували 14 водорозбірних колонок, упорядкували 67 оглядових колодязів та замінили запірно-регулюючу арматуру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”.

На підприємстві зазначили, що фахівці щодня роблять усе можливе, щоб забезпечити стабільне водопостачання у квартири містян. Спеціалісти оперативно ліквідовують аварії, систематично аналізують ситуацію у міському водопровідному господарстві та проводять необхідну профілактику. Ці кроки дозволяють утримувати ситуацію з подачею води під контролем. 

При цьому фахівці лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю щодня проводять дослідження якості води. Вони зазначили, що якість водопровідної води, яка подається до будинків харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

На підприємстві звернулися до харків'ян з проханням докладніше повідомляти про виток води, вказуючи місце самої точки витоку, точну адресу, надавати номер телефону заявника для уточнення. Також у КП подякували споживачам за своєчасну оплату отриманих послуг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2022 році перевірили 281 джерело централізованого водопостачання та мереж водопроводів, що забезпечують питною водою населення Харкова та області.

Спеціалісти відібрали та проаналізували 6933 проби води за санітарно-хімічними показниками на відповідність вимогам, встановленим українським законодавством. У 11,6% проб виявили перевищення нормативних показників. Найбільший відсоток проб з відхиленнями зареєстровано у Лозівському (22,3%) та Ізюмському (18,3%) районах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися