У Харкові перевіряють умови проживання деяких громадян (ФОТО)

Все більше підопічних звертаються до відділення організації надання адресної натуральної допомоги територіального центру

Працівники терцентру Слобідського району постійно проводять аналіз умов проживання самотніх людей та сімей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях. Перевірки проводять з метою виявлення найбільш вразливих категорій громадян, що потребують допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міській раді розповіли, що все більше підопічних звертаються до відділення організації надання адресної натуральної допомоги територіального центру. Здебільшого звертаються: 

  • одинокі люди похилого віку,

  • особи з інвалідністю, 

  • внутрішньо переміщені особи, які опинилися у скрутній ситуації. 

З початку 2023 року відділення прийняло 147 осіб. Людям надали перукарські послуги, зимові одяг та взуття, постільну білизну, харчові продукти. Маломобільним підопічним терцентру щодня доставляють гарячі обіди додому.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що адміністрації Основ’янського та Салтівського районів отримали партію масляних обігрівачів для соціально вразливих категорій громадян. Допомогу передали з ініціативи Харківського міського голови Ігоря Терехова та за сприяння Християнської Церкви “Спокута”. Директор Департаменту по роботі з громадськими об'єднаннями Нікіта Стєрін зазначив, що у сучасних умовах така допомога дуже актуальна для харків'ян.

Також у Харків передали дві фури харчових продуктів та постільної білизни. Допомогу передав польський фонд Siepоmaga. У міській раді зазначили, що гуманітарну допомогу направлять муніципальним кухням та колективним центрам.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися