Яку назву може отримати Південна залізниця

Українцям пропонують проголосувати за один із чотирьох варіантів

У застосунку “Дія” триває голосування щодо нової назви Південної залізниці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків". Південна залізниця охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, окремі райони Чернігівської, Луганської областей. Українцям пропонують вибрати для Південної залізниці нову назву, яка відповідає її реальному розташуванню.

Щоб взяти участь в опитуванні, потрібно авторизуватися у застосунку, вибрати  Послуги, а далі – Опитування.

Українцям пропонують проголосувати за один із чотирьох варіантів:

  • Харківська залізниця;

  • Слобожанська залізниця;

  • Слобідська залізниця;

  • Східна залізниця.

Опитування триватиме до 17 березня. Результати будуть доступні після завершення опитування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові планували перейменувати вісімнадцять вулиць. Ще один топонім, вул. Кремлівську, взагалі пропонують прибрати з карти. На цій вулиці немає забудови, яка потребує адресації. Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища одноголосно підтримала зміну назв. Остаточне рішення щодо перейменування топонімів мають ухвалити на сесії Харківської міської ради. У Харкові провели громадське опитування щодо перейменування вулиць. Результати показали, що від 77,2% до 89,4% учасників підтримали пропозиції Харківської міської ради щодо перейменування топонімів, пов'язаних з Російською Федерацією. 

З тих, хто взяв участь в опитуванні, 96,4% мають реєстрацію у Харкові, а 3,6% зареєстровані як ВПО. Більшість з них - громадяни віком від 25 до 44 років. У Харківській міській раді зазначили, що робота зі зміни назв топонімів, пов'язаних з РФ, триватиме і надалі з урахуванням думки громадськості.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися