Які обмеження електропостачання діють у Харкові та області

У пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень

У вівторок споживання електроенергії зафіксовано на рівні робочого дня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

Працюють усі види електростанцій. У компанії зазначили, що виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також продовжується незначний імпорт електроенергії. Тривають роботи з відновлення роботи електростанцій, пошкоджених внаслідок ракетних та дронових атак росіян.

Станом на вівторок 14 березня все ще існують мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях внаслідок пошкоджень мереж, завданих останньою атакою росіян 9 березня.

При зростанні споживання у цих регіонах у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень. Також для усунення ризику перевантаження обладнання у Києві та Київській області можливі аварійні відключення.

В інших регіонах обмежень у мережах “Укренерго”, які б призводили до необхідності обмеження споживачів, не фіксується.

При цьому місцеві пабліки з посиланням на “Харківобленерго” повідомляють про застосування у Харкові обмежень електропостачання. "З метою стабілізації ситуації в електромережі в Харкові застосовуються графіки аварійних відключень", - повідомили в обленерго.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківській області найближчим часом можуть повернутися до погодинних графіків відключення світла. У понеділок у “Харківобленерго” звернулися до жителів Харкова з проханням зменшити використання електроенергії. Це пов'язано з проведенням відновлювальних робіт на об'єктах НЕК “Укренерго”.




Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1982
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися