Як модернізують систему опалення в Харкові

На внутрішньоквартальних та будинкових тепломережах виникло чимало проблем

У Харкові збільшилась кількість звернень до комунальних служб. Таке збільшення обумовлене наслідками ракетного обстрілу, який стався 9 березня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”. 

За минулу добу працівники підприємства встигли задовольнити 917 заявок громадян щодо центрального опалення та гарячого водопостачання, які надійшли до служби 15-62 та колцентру. “До сьогодні харківські теплоенергетики усувають наслідки блекауту”, - повідомили у “ХТМ”.

Маркером проблем на мережах є збільшення підживлення в системі, яка тільки в понеділок вийшла на нормальний режим функціонування. Тепловики повідомили, що на внутрішньоквартальних та будинкових мережах виникло багато проблем після 8-го запуску опалення за один сезон. 

При цьому, попри необхідність виявляти та усувати дефекти мереж, паралельно тривають процеси модернізації системи. “Наразі встановлено понад 3 тисячі автоматичних розповітрювачів, йде заміна транзитів у підвалах будинків, у тому числі на пластикові по гарячій воді. Підприємство готується до ремонтної кампанії, яка має розпочатися одразу після закінчення опалювального сезону”, - розповіли у компідприємстві. 

У черзі на реконструкцію, зокрема, котельні Північної Салтівки, які попри руйнування, наразі працюють і подають послугу мешканцям найбільш постраждалого району міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відновлення роботи трамваїв та тролейбусів у Харкові заплановане на ранок середи 15 березня. При цьому, за словами очільника міста Ігоря Терехова, це стримані прогнози.



Джерело: https://t.me/teploseti/4117
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися