Коли та як перевіряють якість води у Харкові

Перед подачею до міста вода також проходить усі необхідні попередні етапи очищення

Результати щоденних досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП “Харківводоканал” свідчать про те, що якість водопровідної води відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У вівторок 14 березня начальник лабораторії Андрій Стародубов повідомив, що проби відбираються у накопичувальних резервуарах чистої води, насосних та підкачувальних водопровідних станціях, водорозбірних колонках.

Спеціалісти аналізують всю водопровідну мережу, якою вода надходить до споживачів, які проживають у багатоповерхових будинках та в приватному секторі. Щодня відбирають та аналізують понад 40 проб води. “Проводимо вимірювання всіх показників якості відповідно до санітарних норм та стандартів”, - підкреслив Андрій Стародубов.

Крім того, перед подачею до міста вода також проходить усі необхідні попередні етапи очищення на комплексах “Донець”та “Дніпро”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що потоки води сприяють поширенню бактерій та вірусів, патогенних для людини, а також хімічних речовин з полів, що оброблялися отрутохімікатами. Через це зростає ризик виникнення спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь тощо.

У разі появи ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, слизових оболонок очей, висипи на тілі, поява гнійників тощо) потрібно терміново звертатися за медичною допомогою, не варто займатися самолікуванням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися