Що планують зробити у Харківській області у 2023 році

Війська РФ мінували території як ручним, так і дистанційним способом, при цьому встановлювались міни-пастки

Днями відбулося обговорення найгостріших екологічних проблем Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв розповів, що під тимчасовою окупацією перебувало близько 40 % території регіону. На межі лінії зіткнення окупаційні війська Росії активно мінували сільськогосподарські угіддя, ліси та населені пункти. 

Мінування виконували як ручним, так і дистанційним способом, при цьому встановлювались міни-пастки. До то ж через постійні обстріли, території тимчасово окупованих районів щільно забруднені нерозірваними боєприпасами (міни, артснаряди, касетні боєприпаси, РСЗВ тощо).

Відразу після деокупації цих територій розпочались роботи з гуманітарного розмінування і минулого року було очищено від ВНП територію площею понад 2644 га. Проте в цьому напрямку залишилося ще досить багато роботи.

Олександр Волобуєв розповів, що основним завданням на 2023 рік залишається відновлення роботи критичної інфраструктури. Також у регіоні потрібно розв'язати питання очищення сільгоспугідь, щоб фермери могли працювати. Він зазначив, що наразі надзвичайно важливим є придбання захисного спорядження та обладнання для рятувальників, а також використання машин механізованого розмінування та інженерних машин розгородження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що керівників районних військових адміністрацій зобов’язали провести збір та підготовку заявок на перевірку і розмінування, а місцеве населення додатково проінформувати щодо мінної безпеки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися