Де на Харківщині дозволили продавати алкоголь: подробиці

Продавати алкогольні напої у період воєнного стану дозволяється виключно цивільному населенню

В умовах воєнного стану на території Харківської області діють обмеження щодо продажу алкогольних напоїв. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради.

У селищній раді повідомили, що розпорядження Борівського селищного голови та рішення виконкому Борівської селищної ради про повну заборону продажу алкоголю визнані такими, що втратили чинність. Нагадаємо, що у громаді заборонили продавати алкоголь з 1 листопада 2022 року. 

Тож, у громаді діють обмеження встановлені спільними Наказами начальників Харківської обласної військової адміністрації та Харківського військового гарнізону від:

  • 16.05.2022 р. № 08В “Про заборону торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в умовах правового режиму воєнного стану в Харківській області”, 

  • 20.07.2022 р. № 84В “Про внесення зміни до спільного наказу начальника обласної військової адміністрації та начальника Харківського військового гарнізону”. 

Відповідно до документів, заборонено продавати алкогольні напої та речовини, вироблені на спиртовій основі: 

  • військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії України та іншим, утвореним відповідно до законів України військовим формуванням,

  • правоохоронним органам,

  • органам спеціального призначення з правоохоронними функціями,

  • особам, що виконують функції із забезпечення безпеки та оборони України, 

  • особам, що мають зовнішні ознаки належності до цих формувань (наявність військової форми, озброєння, спецзасобів тощо).

Винятком виступають лікарські засоби, дозволені до застосування та включені до Державного реєстру лікарських засобів України та дезінфекційних засобів.

Продавати алкоголь цивільному населенню заборонено з 20:00 до 08:00 (крім закладів громадського харчування) та з 22:00 до 08:00 у закладах громадського харчування.

У селищній раді нагадали, що продавати алкогольні напої у період воєнного стану дозволяється виключно цивільному населенню і тільки у визначений наказами час. “Продаж алкоголю в магазинах, торгових точках, закладах громадського харчування людям у військовій формі – заборонено!”, - наголосили у Борівській селищній раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 14 січня вступило в дію розпорядження начальника Вільхуватської сільської військової адміністрації Куп'янського району Євгена Шаповала про заборону продажу алкогольних напоїв.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися