Бебі-бум у Харкові триває: скільки дітей народжується

У Харкові з початку війни народилося 1958 дітей

За тиждень з 9 по 15 березня у Харкові народилося 58 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті охорони здоров'я, серед новонароджених - 36 хлопчиків та 22 дівчинки, у тому числі одна двійня - хлопчики. Загалом з початку війни у Харкові народилося 1958 дітей.

У Харківській ОВА повідомили, що медзаклади забезпечені "пакунками малюка" у середньому до кінця червня. У бюджеті на 2023 рік передбачено 1,43 млрд грн на закупівлю “пакунків”, а також на виплату грошової компенсації родині за невикористані пакунки. Частіше батьки новонародженої дитини обирають не “пакунок малюка”, а грошову компенсацію за нього. Це може пояснюватись більшою потребою родин саме у коштах, або ж тим, що батьки готуються заздалегідь до народження дитини та купують всі необхідні речі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що кількості новонароджених у Харкові почала зростати у другій половині січня 2023 року. Тоді вперше від початку повномасштабного наступу Росії на територію України у Харкові народилося 49 дітей.

А тим часом у Харкові триває покращення умов надання медичних послуг та матеріально-технічної бази дитячої поліклініки. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії на територію України Міська дитяча поліклініка №1 щодня забезпечує надання необхідної медичної допомоги маленьким містянам. Пацієнти та персонал поліклініки були забезпечені всім необхідним - медикаментами, продуктами, засобами особистої гігієни. Яке нове обладнання отримала поліклініка можна дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися