Де у Харківській області краще очищатимуть воду

Жителі громади отримають фільтри для очищення води

Дергачівська громада отримала 208 фільтрів для очищення води Katadyn. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

Було передано у користування медичним амбулаторіям вісім потужних фільтрів. Ще 200 фільтрів базової комплектації передадуть мешканцям громади, які проживають поблизу територій із забрудненими ґрунтами та не мають доступу до чистої проточної води. 

Допомога надійшла від релігійної організації “Нове покоління”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що результати щоденних досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП “Харківводоканал” свідчать про те, що якість водопровідної води відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. У вівторок 14 березня начальник лабораторії Андрій Стародубов повідомив, що проби відбираються у накопичувальних резервуарах чистої води, насосних та підкачувальних водопровідних станціях, водорозбірних колонках. Спеціалісти аналізують всю водопровідну мережу, якою вода надходить до споживачів, які проживають у багатоповерхових будинках та в приватному секторі. Щодня відбирають та аналізують понад 40 проб води. “Проводимо вимірювання всіх показників якості відповідно до санітарних норм та стандартів”, - підкреслив Андрій Стародубов.

Крім того, перед подачею до міста вода також проходить усі необхідні попередні етапи очищення на комплексах “Донець”та “Дніпро”.

А тим часом на Харківщині споживачі скаржилися на низьку якість води. Мереф’янська міська рада поетапно усуває зауваження, виявлені за результатами проведеної комісійної перевірки об’єктів водопостачання на території громади у 2022 році.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися