У Харкові збільшується кількість потребуючих особливої підтримки: подробиці

Кількість потребуючих допомоги збільшується через повномасштабну військову агресію РФ

Внаслідок російської агресії у суспільстві зростає потреба у психосоціальній підтримці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Підтримки потребують люди похилого віку та особи з інвалідністю, яким складно подолати відчуття тривоги та страху самостійно. Спеціалісти терцентру Основ'янського району вчасно надають таку підтримку своїм підопічним, у тому числі дистанційно (телефоном чи за допомогою інших засобів онлайн-комунікації). 

У райадміністрації повідомили, що людині, яка страждає від емоційної нестабільності, самотності, дуже важливо відчувати підтримку того, хто може вислухати та підбадьорити добрим словом, допоможе зняти напругу та підвищити почуття безпеки, проявити піклування та небайдужість.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжують працювати пункти видачі гарячих обідів, де можна не тільки отримати безплатне харчування, а й зарядити гаджет, якщо вдома немає світла. Під час останнього блекауту кількість відвідувачів у пунктах видачі гарячого харчування збільшилася. Так, продовжують працювати пункти видачі гарячого харчування в Основ'янському районі. Послугами пунктів щодня, крім неділі, користуються понад 2,3 тис. громадян. Під час блекауту кількість відвідувачів зросла приблизно до 2,5 тис. людей. Переважно приходили громадяни пільгових категорій, які могли взяти обід, зігрітися, зарядити гаджети та під'єднатися до інтернету.

У Харківській міській раді зазначили, що після останнього блекауту кількість охочих отримати гарячі обіди значно збільшилася.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися