Як у Харкові захищають території від забудови

Багато зелених зон у Харкові постраждали через повномасштабне вторгнення Росії

У Журавлівському гідропарку Харкова висадять понад 20 тис. дерев. Це передбачено двомісячником “Зелена весна”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Висадку дерев розпочали у четвер, 23 березня. У ній взяв участь Харківський міський голова Ігор Терехов.

За словами очільника міста, потрібно висаджувати дерева, адже багато зелених зон у Харкові постраждали через повномасштабне вторгнення Росії. “Прильоти” траплялися і в ліс у Журавлівському гідропарку, тож частину пошкоджених дерев довелося видалити.

Масове засадження Журавлівського гідропарку стане частиною майбутнього “зеленого каркаса” міста. За словами Ігоря Терехова, найближчим часом дерева висадять і з іншого боку соснового бору. Мер зазначив, що ця територія є рекреаційною зоною, тому під будівництво житлових будинків землі лісового фонду не виділятимуться.

Він підкреслив, що насадження поставить крапку у бажанні збудувати щось на цій території. Тут будуть тільки ліси, зелені насадження, рекреаційна зона. Для будівництва будинків у нас є інші локації в межах міста”, - наголосив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові, відповідно до оновленого Генплану, заплановане будівництво нових мікрорайонів. Народний депутат України Павло Якименко переконаний, що питанню відбудови житла потрібно приділити особливу увагу. До розв'язання проблеми потрібно підходити комплексно, інакше це може нашкодити місту. Потрібно “не десь у полі за містом набудувати “свічок” без інфраструктури й доріг, а враховувати всі складові”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися