Що буде з комендантською годиною в Харкові на Великдень

Змінити тривалість комендантської години у Харківській області не дозволяє військова обстановка

У Харкові та області не планують змінювати комендантську годину на Великдень. Про це розповів  під час брифінгу голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на видання “Думка”. 

“Комендантська година збережеться від 23:00 до 5:00", - зазначив Синєгубов.

За словами очільника області, відповідне рішення ухвалили під час засідання Ради оборони регіону з огляду на військову ситуацію в області.

"Не дозволяє військова обстановка", - пояснив Олег Синєгубов ухвалене рішення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у КП “Ритуал” звернулися до харків’ян та мешканців Харківської області з проханням не відвідувати міське кладовище №17, яке знаходиться на Окружній дорозі. На підприємстві пояснили, що це пов’язано з високим ризиком мінної небезпеки на околицях Харкова, особливо зі боку Північної Салтівки. Тож не варто відвідувати кладовище напередодні великодніх свят та поминальних днів. У КП повідомили, що під час повномасштабного вторгнення Росії вказане кладовище опинилося на лінії вогню. Піротехнічні підрозділи ДСНС й досі знаходять там вибухонебезпечні предмети. Найбільш підступною є міна “Пелюстка” ПФМ-1, яка встановлюється дистанційно і зливається з травою та листям. 

На підприємстві підкреслили, що не варто відвідувати й інші кладовища та меморіали, адже зараз зберігається загроза ракетних обстрілів. Навести лад на могилах та вшанувати пам’ять померлих можна буде після повного розмінування території. КП “Ритуал” повідомить додатково, коли можна буде безпечно відвідувати кладовища.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися