У Харківській області звернулися до мешканців однієї з громад: що сталося

Працівники компідприємства можуть не вивозити сміття без сортування

Мешканців Дергачівської громади закликали сортувати побутові відходи для подальшої ефективної утилізації сміття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

Жителям громади нагадали, що полігон твердих побутових відходів не приймає сміття впереміш із дерев'яними гілками.

Працівники КП "Дергачікомунсервіс" не мають можливості сортувати побутові відходи поблизу кожного окремого домогосподарства.

Без сортування сміття мешканців може не вивозитись, що спричинить виникнення стихійних сміттєзвалищ.  

“Сортуванням сміття ви допоможете збільшити швидкість, об'єми та якість прибирання нашої громади”, - зазначили у міській раді.

Якщо працівники КП "Дергачікомунсервіс" не прибирають побутові відходи домогосподарства - власникам житла потрібно укласти договір на вивіз сміття із вищезазначеним комунальним підприємством. Вартість послуги на місяць: 13,97 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області щодня виникає чимало пожеж в екосистемах через спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття. Такі дії завдають шкоди природі, здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів. Спалювання листя є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів. До того ж під час воєнного стану підпал розцінюється як диверсія.

Варто пам'ятати, що під час воєнного стану в країні паліям загрожує кримінальна відповідальність за статтею 113 Кримінального Кодексу України. Покарання передбачене у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися