На Харківщині для молоді створили особливі умови (ФОТО)

Відділення у реабілітаційному центрі облаштували понад рік, однак через воєнний стан воно не працювало

Молодь з інвалідністю у Лозівській громаді навчатимуть необхідним навичкам для самостійного життя. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Ще до повномасштабного вторгнення РФ у місті облаштували соціально-побутове відділення в реабілітаційному центрі "Жемчужинки". Однак через введення воєнного стану відділення не працювало.

У міській раді розповіли, що з місцевого бюджету додаткові кошти на заробітну плату спеціалістам не виділятимуть. Планують провести перерозподіл в межах затвердженого фінансування. Частково зменшать ставки з низькою завантаженістю, а працівників не звільнятимуть. Відповідне рішення ухвалили на сесії міської ради 28 березня.

Відділення для молоді з інвалідністю облаштували за обласним проєктом "Разом в майбутнє". Загальна вартість – понад 1,8 млн грн: на 1 млн грн купили обладнання – за обласні кошти, за місцеві – виконали ремонт.

Фото з відкриття відділення 10 грудня 2021 року

У відділенні облаштували кухню, майстерню, встановили обладнання для прання. Вихованців навчатимуть шити, вишивати, готувати їжу, сервірувати стіл, прати й прасувати. Облаштували також зону фізичного розвитку. Там встановили бігову доріжку, орбітрек, тренажер гребний, реабілітаційний стіл з електричним регулюванням висоти, реабілітаційний комплекс, закупили спортивне обладнання. Є кімната для психологічного розвантаження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові деяким категоріям дітей видали гуманітарну допомогу. Школярі отримали верхній одяг, термобілизну, взуття.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися