Стало відомо, що роблять з деревами у Харкові

У Харкові зносять тільки аварійні дерева

У Харкові тривають весняні роботи. У КСП “Харківзеленбуд” пояснили, що спеціалісти обрізають гілки виключно у старих дерев, які втратили здатність до росту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На підприємстві зазначили, що небайдужі містяни часто ставлять комунальникам чимало питань щодо обрізки дерев. Харків'янам здається, що ця процедура проводиться неправильно і гілки підрізаються надто радикально.

Як пояснили фахівці, обрізання дерев проводиться у місті з осені до весни. Найбільш критично харків'яни сприймають омолоджувальну підрізку, під час якої допускається обрізка дерева до основи скелетних гілок. На підприємстві пояснили, що таку процедуру використовують виключно до старих дерев, які втратили здатність до росту. Омолодження не завдає шкоди рослині, а, навпаки, продовжує її життя. Таким чином, спеціалісти запускають швидкий і рясний ріст кореневої порослі, з якої можна сформувати одно- або багатоствольні дерева.

На підприємстві зауважили, що харківські комунальники мають великий досвід у проведенні таких робіт і діють відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України.

Зносять дерева лише у випадку їх аварійності (сухостійні, з ознаками стовбурової чи кореневої гнилі, нахилені більш ніж на 30 градусів). “Якщо є найменша можливість зберегти рослині життя, будьте певні, що ми це зробимо!” - наголосили на підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які роботи виконують в Харкові навесні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися