Як відновлюватимуть деокуповані території: новий проєкт

Відновлюватимуть об'єкти з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик

Днями відбулася нарада під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо післявоєнного відновлення звільнених територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За результатами заходу попередньо обрали по одному населеному пункту в 5 областях. Там розпочнуться пілотні проєкти з відновлення за принципом build back better (“краще, ніж було”). Зокрема, проєкт реалізують у Харківській, а також Київській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях.

Відповідно до проєкту, відбудовуватимуть не тільки житло, а й лікарні, школи, дитячі садочки, ЦНАПи, об'єкти культури. Відновлюватимуть об'єкти з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ремонтні бригади НЕК “Укренерго” завершили аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах центрального регіону. У компанії розповіли, що всі обмеження споживання, які були введені у Київській, Житомирській, Харківській областях через пошкодження обладнання під час масованої ракетної атаки ворога 9 березня, знято.  В інших регіонах обмежень у мережах “Укренерго”, які б призводили до необхідності обмеження споживання, також немає.

А керівник поліції Харківської області Володимир Тимошко зазначив, що поліцейські управління вибухотехнічної служби ГУНП в Харківській області з перших днів повномасштабної війни єдиною командою з ДСНС 24/7 здійснюють заходи із розмінування. Очільник харківської поліції повідомив, що пріоритет по розмінуванню залишається за інфраструктурними об'єктами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися