Які об'єкти у Харківській області розміновують передусім

Через високу мінну небезпеку в регіоні діють певні обмеження

Жителів Харкова та області постійно попереджають про високу мінну небезпеку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, наразі у Харківській області заміновано 1,2 млн гектарів території. Тому в регіоні діятимуть певні обмеження і заборони на відвідування кладовищ під час великодніх свят.

Керівник поліції Харківської області Володимир Тимошко зазначив, що поліцейські управління вибухотехнічної служби ГУНП в Харківській області з перших днів повномасштабної війни єдиною командою з ДСНС 24/7 здійснюють заходи із розмінування. Очільник харківської поліції повідомив, що пріоритет по розмінуванню залишається за інфраструктурними об'єктами.

У ДСНС Харківської області повідомили, що за минулу добу 28 березня піротехніки  обстежили близько 5 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, а також 13 км ліній електропередач. Сапери виявили та знешкодили 116 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. “Починаючи з 8 вересня 2022 року, піротехніки обстежили близько 1965,4 га території, 259,6 км автомобільних доріг, 877,7 км ЛЕП, 159 км залізничних колій та 189 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 53 тис. 973 ВНП”, - розповіли у ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що минулого року війська РФ дистанційно мінували деякі райони Харкова. Керівник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко зазначив, що Північна Салтівка, П'ятихатки, Олексіївка - це райони, які можуть бути небезпечними.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися