Ще одна громада на Харківщині готується до обов'язкової евакуації: що відомо

Відповідальні особи мають виконати ухвалені рішення до 21 квітня 2023 року

У Балаклійській громаді провели засідання міської комісії з питань евакуації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. Обговорювали дії комісії з питань евакуації міської військової адміністрації при організації проведення обов'язкової евакуації населення міської громади. Вирішили: 

  • відпрацювати список закріплення автомобільної техніки та груп оповіщення, 

  • уточнити розрахунки транспортного забезпечення з максимальним використанням можливостей усіх видів транспорту для організації перевезень у короткі терміни, 

  • уточнити маршрути евакуації населення до безпечного району,

  • відкоригувати роботу збірних пунктів евакуації, 

  • довести до населення адреси місць розташування збірних пунктів евакуації та місць посадки на транспортні засоби,

  • відпрацювати списки закріплення водіїв та узгодити кількість транспорту. 

Ухвалені рішення відповідальні особи мають виконати до 21 квітня 2023 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна військова адміністрація може ухвалити рішення про примусову евакуацію з двох населених пунктів Дергачівської громади. Про це під час брифінгу розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. Очільник ХОВА зазначив, що евакуація в регіоні проводиться постійно у тих населених пунктах, де тривають обстріли. Це північ області, Харківський район. “Там є два населені пункти - ми думаємо, щоб оголосити там примусову евакуацію, оскільки є для нас завдання - з деяких населених пунктів ми маємо вивезти дітей разом з їхніми сім’ями. І по Куп’янському напрямку так само", - зазначив Олег Синєгубов. За словами начальника ХОВА, зараз з усіх населених пунктів, де фактично йдуть бойові дії, діти евакуйовані.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися