Що змінилося у школах Харківської області

До роботи з системою долучили 503 заклади загальної середньої освіти

Школи Харківської області підключились до інформаційно-аналітичної системи EvaluEd. Система розроблена коштом Уряду Чеської Республіки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Інформаційно-аналітична система EvaluEd застосовується для:

  • проведення інституційних аудитів закладів освіти;

  • самооцінювання педагогічними колективами якості освітньої діяльності у школах;

  • сертифікації вчителів.

Серед головних функцій система: 

  • покращує та спрощує процеси самооцінювання школами власної освітньої діяльності,

  • забезпечує цифровізацію процедур, пов’язаних із зовнішнім оцінюванням освітніх і управлінських процесів та функціонуванням внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах освіти.

Станом на 2 травня 2023 року у системі створені акаунти для 503 (із них 37 філій) закладів освіти та 53 засновників шкіл Харківської області. До роботи з системою долучили 285 закладів загальної середньої освіти, які  знаходяться у міській місцевості, 218 – у сільській. 

Протягом лютого - квітня 2023 року уже провели 6 семінарів для директорів і заступників директорів шкіл щодо використання системи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Департамент освіти налагоджує співпрацю з ООН щодо відновлення у Харкові навчальних закладів, пошкоджених внаслідок обстрілів.

Минулого року коштом міської територіальної громади було відновлено 48 навчальних закладів. Партнери, з якими співпрацює Харківська міська рада, планують відремонтувати ще 19 шкіл.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися