У яких громадах Харківщини не залишилося дітей

Олег Синєгубов про евакуацію з деяких громад Харківщини

У середу, 10 травня, завершилася евакуація дітей з Великобурлуцької, Вільхуватської, Дворічанської та Петропавлівської громад Харківщини, що постійно перебувають під ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Очільник області розповів, що минулої доби евакуювали останніх 18 дітей з Дворічанської громади. Усього з 27 квітня з зони постійних обстрілів вивезли 79 дітей. Більше дітей у цих небезпечних регіонах не залишилося.

“Усі діти разом з батьками або іншими опікунами розселені в безпечних районах Харківщини. Частина сімей живе у родичів, ті, хто потребував житла, були безплатно розселені в гуртожитках”, - зазначив Олег Синєгубов.

З евакуйованими дітьми працюють волонтери, психологи та соціальні працівники. А усі сім'ї отримують необхідну гуманітарну та матеріальну допомогу.

Олег Синєгубов подякував представникам органів місцевого самоврядування, правоохоронцям, волонтерським та благодійним організаціям, хто допомагав евакуювати громадян. “Безпека людей була і залишається нашим пріоритетом. Продовжуємо надавати нашим жителям усю можливу допомогу”, - наголосив очільник регіону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проводять моніторингові відвідування місць тимчасового перебування людей на території Валківської громади. Під час проведення заходів основна увага приділяється умовам проживання.

У яких умовах живуть внутрішньо переміщені особи, читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/synegubov/6156
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися