У ЦНАП Харкова роз'яснили актуальне питання

Виконати зняття з реєстрації місця проживання у місті Харкові можна через ЦНАП

Через активні бойові дії є велика кількість людей, які вимушено переїхали до інших міст та у багатьох виникає бажання знятися з попереднього місця реєстрації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центр надання адміністративних послуг м.Харкова.

У ЦНАП Харкова роз'яснили, як знятися з реєстрації місця проживання з іншого міста. 

Відповідно до ст. 3 Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україн” реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці виконує орган реєстрації - виконавчий орган сільської, селищної або міської  ради, сільський голова.

Виконати зняття з реєстрації місця проживання у місті Харкові можна через ЦНАП м. Харкова та його територіальні підрозділи. Зняття з реєстрації місця проживання поза межами Харкова здійснюється лише у разі одночасної реєстрації місця проживання у Харкові.

“До речі, у 2023 році прийнято 10031 заяву на проведення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання”, - наголосили у ЦНАП.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харкова можуть підвищити цифрову грамотність. Відповідне навчання проводять у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова. Там містян можуть навчити:

  • самостійно користуватися комп'ютером та Інтернетом,

  • сплачувати за комунальні послуги онлайн,

  • замовляти та отримувати міські онлайн-послуги, не виходячи з дому.

Для покращення навичок роботи у мережі можна звернутися до: 

  • ЦНАП на Гімназійній набережній, 26, 

  • Регіонального центру послуг на пр-т Тракторобудівників, 144. 

Центри працюють з понеділка  по п'ятницю, з 8:00 до 16:00.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися