Найбільше подорожчало м'ясо та м'ясопродукти
У Харківській області загальний індекс споживчих цін у квітні, порівняно з березнем зріс на 0,4%. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Харківській області.
За статистичними даними в категорії харчових продуктів максимально подорожчали:
м'ясо та м'ясопродукти - на 4,5%,
овочі - на 4,2%,
хліб - на 2%.
При цьому в управлінні статистики повідомили про зниження вартості деяких продуктів. Найбільше подешевшали:
яйця - на 5%,
фрукти - на 2,6%,
олія соняшникова - на 2,4%.
Також зафіксували невелике зменшення вартості наступних продуктів:
макаронні вироби,
молоко,
цукор.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у закладах торгівлі та на ринках Харкова поступово знижуються ціни на свіжі овочі нового врожаю. У Харківській міській раді розповіли, що у травні порівняно з початком квітня вартість огірків знизилась на близько 35%, помідорів - на 17%, молодої капусти - на 23%. Так, на початку травня ціни на овочі наступні:
свіжі огірки - від 90 до 120 грн/кг,
помідори червоні - від 77 до 115 грн/кг,
помідори рожеві - від 150 до 165 грн/кг,
капуста рання - від 55 до 62 грн/кг, редиска - від 60 до 85 грн/кг.
Також у деяких торгових мережах знизилась вартість курячих яєць. Зараз ціна на них становить від 46 до 70 грн/10 шт. (на початку квітня - від 63 до 78 грн/10 шт.). Зокрема, яйця без фірмової упаковки в мережі “АТБ-маркет” коштують 46,5 грн/10 шт., у супермаркеті “Сільпо” - 49,6 грн/10 шт., у мережі “Посад” - 48,9 грн/10 шт. На ринках міста ціни на яйця становлять від 45 до 63 грн/10 шт.