Що відбувається на полях у Харківській області

У Харківській області засіяли 83% від прогнозованих площ

На території Красноградського та Богодухівського районів найбільш активно проводяться весняно-польові роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов розповів, що завдяки покращенню погодних умов у Харківській області вдалося збільшити темпи проведення весняної посівної.

Аграрії регіону засіяли ярими зерновими та зернобобовими культурами 409,8 тис. гектарів площ сільськогосподарських угідь, що становить 83% від прогнозованих.

Зараз фермерські господарства сіють соняшник, кукурудзу, горох, сою, яру пшеницю, овес, гречку, просо та ячмінь.

Також восени 2022 року аграрії регіону засіяли озимими культурами 213,8 тис. гектарів. Рослини перебувають у гарному стані.

Євген Іванов спрогнозував, що аграрії зможуть отримати достатньо вагомий урожай пшениці озимої, за попередніми розрахунками – 39 ц/га. На полях, де були витримані всі технології, врожай озимої пшениці очікується від 41 ц/га до 43 ц/га. 

У Харківській ОВА нагадали, що в межах весняно-польових робіт 2023 року, на Харківщині планують засіяти 634 тисячі гектарів сільгоспугідь, що на 18% більше від площ 2022 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що посівні площі у Харківській області довелося зменшити на 63,9% у порівнянні з минулим роком через високий рівень забруднення сільськогосподарських угідь вибухонебезпечними предметами.

Дізнатися, як змінилися ціни на харчові продукти в Харкові, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися