Стало відомо, коли почнуть працювати атракціони у Центральному парку

З точки зору безпеки дозвіл на відкриття зон відпочинку та розваг мають давати військові

Харків поступово відновлюється і починають працювати не тільки магазини та ринки, а й відкриваються зони відпочинку. Однак харків'янам доступні не всі довоєнні розваги. Так, на офіційний запит порталу “Коментарі. Харків” у Центральному парку відповіли, що наразі парк працює як місце для прогулянок та спокійного відпочинку. Зараз доступні для відвідування екіпажні алеї, Озеро, ігрові майданчики. Також працює частина закладів харчування - кіоски з кавою, морозивом тощо.

“Відновлення роботи атракціонів можливе не раніше ніж це стане безпечним. Дати дозвіл на це має військово-цивільна адміністрація області, виходячи з поточної ситуації”, - відповіли на офіційний запит у Центральному парку. 

Після отримання дозволу найпростіше буде запустити атракціони Дитячого парку, Розважальний центр. “Взагалі переважна більшість атракціонів Центрального парку в робочому стані. Маємо певні проблеми з атракціонами, що постраждали від ракетних обстрілів – агрегати для них треба везти з ЄС”, - пояснили у пресслужбі парку.

Також зараз не розглядають питання підвищення вартості квитків після відновлення роботи атракціонів. До початку війни ціни на атракціони були в межах 30-50 грн, вартість атракціону “Катапульта” становила 150 грн.

Депутатка Харківської міської ради Катерина Малбієва наголосила, що відкривати зони відпочинку в Харкові доцільно, однак за умови наявності укриттів, обладнаних відповідно до вимог. 

“Наявність зон відпочинку важлива, адже люди повертаються в місто. І цим швидше повернуться містяни, тим швидше місто буде відновлюватися. Однак з точки зору безпеки дозвіл на відкриття мають давати військові. Якщо військово-цивільна адміністрація це погоджує і це безпечно, тоді доцільно відкривати”, - зазначила Катерина Малбієва.

За її словами, з огляду на воєнний стан, зараз у місті достатньо зон відпочинку. 

Раніше “Коментарі. Харків” повідомляли, які роботи проводять на пляжах у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися