Де на Харківщині найскладніша ситуація

Зараз фактично всі урядові організації займаються розмінуванням ЛЕП

Ситуація із забрудненням території Харківської області вибухонебезпечними предметами залишається складною. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол розповів, що дуже забруднений північний напрямок Харківської області, також Куп’янський та Ізюмський райони. За словами представника ХОВА, фактично щодня там травмуються люди. “На даний час, від початку деокупації, вже травмувалася 181 людина, на жаль, 32 – загинуло. Зокрема, на мінах підірвалися 14 дітей, одна дитина загинула”, – навів дані Іван Сокол. 

Директор Департаменту розповів, що в регіоні затверджено план черговості розмінування та в кожній територіальній громаді визначені відповідальні особи, які мають приймати заявки на розмінування.

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета жителям потрібно телефонувати за номерами: “101”, “102”. Якщо потрібно перевірити ділянку або території, то потрібно надавати таку заявку до відповідальної особи в територіальній громаді.

Всі зібрані з громад заявки акумулює Департамент цивільного захисту ХОВА, він же обробляє заявки та встановлює черговість розмінування територій. Поки що сил урядових організацій, які займаються розмінуванням, вистачає на знешкодження вибухонебезпечних предметів на лініях електропередач.

Іван Сокол розповів, що зараз фактично всі урядові організації займаються розмінуванням ЛЕП, аби дати можливість повернути світло в населені пункти. Це – першочергова задача, після її виконання буде прийматися рішення щодо розмінування ліній водо- газозабезпечення, інших об’єктів критичної інфраструктури. Наразі урядові організації користуються допомогою 6 спецмашин. В окремих випадках їх залучення в десятки разів пришвидшує процес розмінування. 

Щодо обстеження пляжів і водойм, то це майбутня перспектива піротехніків. Наразі перевірено територію тільки одного Безлюдівського пляжу. Рішення щодо дозволу роботи пляжів приймаються у громадах на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ймовірну зміну формату навчання у школах Харківської області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися