На Харківщині обговорюють зміну формату навчання у школах: що відомо

Щоб відвести дітей в укриття, потрібно мінімум 5 хвилин, а ракета до Харкова летить 30-40 секунд

У деяких районах Харківської області з 1 вересня школи можуть перевести в офлайн чи змішаний формат роботи.  Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області розповів, що рішення про заборону проведення масових заходів у Харківській області, ухвалене Радою оборони регіону, викликало певну критику.

Олег Синєгубов пояснив рішення Ради та відповів критикам - навіть, якщо у школі є укриття, за 30-40 секунд відвести дітей туди не вдасться. Очільник області розповів, що у довоєнний період проводили такі дослідження – потрібно мінімум 5-6 хвилин, якщо 300 дітей знаходяться у школі.

“Тобто ми не встигнемо спустити людей хоча б в елементарне укриття. Я знаю по собі, що відбувається з приміщенням, куди пряме влучання йде того чи іншого виду ракети. Укриття, які наразі є у школах, вони можуть просто не врятувати”, – наголосив голова ХОВА. Він зазначив, що зараз це питання не актуальне.

При цьому Олег Синєгубов зазначив, що декілька районів розглядають для того, щоб, можливо, з вересня розпочати або змішане, або офлайн-навчання. “Звичайно, після консультацій з нашими військовими та профільним Міністерством освіти та науки”, – пояснив очільник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у яких громадах, ймовірно, відновлять офлайн-навчання. Найперспективнішими у цьому напрямку, на думку ХОВА, є Лозівський, Красноградський райони та частина Богодухівського району. Детальніше про підготовку до наступного навчального року у Харківській області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися