Що буде з різницею у тарифах на опалення у Харківській області

Закон забороняє підвищення тарифів на тепло та гарячу воду під час дії воєнного стану та шести місяців після його завершення

У травні під час двох засідань Територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах Харківської обласної військової адміністрації розглянули обсяги заборгованості з різниці в тарифах для 21 теплопостачальної та теплогенеруючої організації за 1 квартал 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

За підсумками голосування комісією узгоджена заборгованість на загальну суму 735,8 млн грн.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що в Україні діє закон, який забороняє підвищення тарифів на тепло та гарячу воду під час дії воєнного стану та шести місяців після його завершення. При цьому держава зобов’язується компенсувати різницю між економічно обґрунтованими та поточними тарифами.

Відповідно до чинного законодавства, Територіальна комісія з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах розглядає та узгоджує обсяги заборгованості з різниці в тарифах для теплопостачальних та теплогенеруючих організацій відповідно до поданої ними заяви, розрахунків обсягів заборгованості з різниці в тарифах та підтвердних документів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заборгованість населення за комунальні послуги у Харкові зростає. За понад рік війни оплата комунальних послуг стала для багатьох складним питанням.

Фактично вартість комунальних послуг нараховується не залежно від того, чи проживають у квартирі люди. І якщо щодо деяких комунальних послуг, приміром, постачання холодної чи гарячої води, можна провести перерахунок, надавши довідку ВПО чи документ, який підтверджує перетин державного кордону. То деякі ЖКП доведеться сплатити повністю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися