В одній з громад на Харківщині виявили порушення: жителів попередили про відповідальність

Жителів попередили, що викидання сміття в місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом

На Харківщині провели комісійні перевірки з питань утримання територій населених пунктів п’яти громад Богодухівського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Під час перевірок на території населених пунктів:

  • виявлені стихійні сміттєзвалища, що є порушенням ЗУ “Про відходи”,

  • у деяких територіальних громадах не облаштовані водонепроникним твердим покриттям контейнерні майданчики для збирання твердих побутових відходів, відсутні навіси, огорожі тощо.

Посадовим особам органів місцевого самоврядування направили листи щодо виявлених порушень та надали приписи про усунення порушень санітарного законодавства з граничними термінами виконання.

У Богодухівському районному управлінні ще раз наголосили, що викидання сміття в місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник начальника ХОВА Роман Семенуха перевірив хід відновлюваних робіт у Печенізькій  громаді, відвідав школу, ЦНАП та поспілкувався із місцевими жителями. ПРО результати перевірки детальніше читайте за посиланням




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися