У Харкові разом з Оленою Зеленською обговорили упровадження нових сімей

Олена Зеленська на Харківщині взяла участь у круглому столі про стан упровадження сімейних форм виховання

Під час візиту в Харківську область 4 червня Перша леді України Олена Зеленська взяла участь в обговоренні важливості упровадження сімейних форм виховання, разом із начальником ХОВА Олегом Синєгубовим та представниками ЮНІСЕФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

"Усією країною переходимо зараз саме до сімейних форм виховання, щоб кожна дитина зростала з батьками, а не в сиротинці. Наш постійний партнер та експерт у цьому процесі – ЮНІСЕФ. Думаю, Харківщина й тут збереже лідерство, ініціативу та небайдужість. Чужих дітей не буває в мирний час – тим більше немає чужих дітей під час війни", - сказала Олена Зеленська.

Перша леді також відзначила, як згуртовано жителі Харківщини провели пошуки дворічної Віолетти Мужичук, яка заблукала в лісі.

"Те, як її шукали – чотири доби! – і як вчасно знайшли, живою та неушкодженою, дуже багато говорить і про Харківщину, і про її людей, які, живучи на передовій спротиву, рятують одне одного щодня, і не лише від загроз війни", - додала Перша леді.

Очільник Харківської ОВА зазначив, що в пріоритеті роботи обласної влади – найкращі інтереси дитини, її безпека та комфортні умови для розвитку.

"Сьогодні в нашій області – 4277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 4139 влаштовано саме до сімейних форм виховання – опікунів та піклувальників або прийомних сімей і дитбудинків сімейного типу. Максимально стимулюємо такі форми виховання", – сказав Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові пролунали вибухи: де сталися "прильоти"

5 червня, близько опівночі у Харкові пролунало декілька потужних вибухів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов о 23:28 закликав мешканців Харкова та області перебувати в укриттях через обстріли.

Вже опівночі очільник області, а також мер Харкова Ігор Терехов повідомили, що влучання ракет зафіксовані у Слобідському та Шевченківському районах Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися