Кому на Харківщині побудують нове житло замість зруйнованого

Цей будинок буде одним із перших у масштабному проєкті відбудови зруйнованого житла для дитячих будинків сімейного типу

Перша леді Олена Зеленська та начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов оглянули ділянку, де у межах проєкту Фундації Олени Зеленської “Адреса дитинства” побудують новий дім для родини Дрильчуків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Олена Зеленська наголосила, що цей будинок буде одним із перших у масштабному проєкті відбудови зруйнованого житла для дитячих будинків сімейного типу.

Новий будинок збудують у селищі міського типу Коротич. Розмір ділянки становить 0,15 га, а площа будинку складе 285,5 кв. м. Він буде повністю вмебльованим, інклюзивним, із незалежною енергосистемою та укриттям.

Олег Синегубов повідомив, що будинок розташовано неподалік міста Харкова. Тут у наявності абсолютно вся інфраструктура, а земельна ділянка відповідає всім вимогам. Поряд розташована школа, амбулаторія, дитячий садочок. Ця громада одна з найменш постраждалих від війни на території Харківської області, тому діти тут будуть забезпечені всім необхідним.

Разом з сімома дітьми та матір'ю Людмила Дрильчук раніше проживала в селищі міського типу Дворічна на Куп’янщині. На початку повномасштабного вторгнення родина опинилася під окупацією до вересневого контрнаступу ВСУ. Пізніше в Харкові Людмила взяла опіку над ще однією дівчинкою – біологічною сестрою двох дітей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові ремонтують деякі будинки - закривають контури, ремонтують вхідні групи, відновлюють стіни тощо. Детальніше про відновлення житла у Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися