У Харківській області надаватимуть важливі послуги: подробиці

На Харківщині громади розробили дорожні карти з відкриття ЦНАПів.

Покращення та функціонування мережі центрів надання адміністративних послуг обговорили під час апаратної наради 13 червня під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Він наголосив, що громади під час створення регіональних планів мають обов’язково передбачати наявність ЦНАПів.

"На Харківщині громади, в яких раніше не було ЦНАПів, вже розробили дорожні карти з їх відкриття. Ми маємо спільно з Мінцифрою пропрацювати це питання для того, щоб жителі громади отримували якісні, доступні та прозорі адміністративні послуги", – зазначив Олег Синєгубов.

В. о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону Харківської ОВА Віталій Шапірко повідомив, що наразі в області діє 34 ЦНАПи, 11 територіальних підрозділів ЦНАП м. Харків, 32 віддалені робочі місця ЦНАП та 2 мобільних ЦНАПи.

"Варто відзначити, що в травні цього року трансформували ЦНАП Мереф’янської громади в Центр "Дія". Будемо робити все можливе, щоб кожен ЦНАП мав статус Центр "Дія" і всі мешканці були забезпечені найвищим рівнем послуги", – сказав Віталій Шапірко.

Зокрема, він зазначив, що на деокупованих територіях відновили роботу 13 з 15 ЦНАПів. Так, ЦНАП Вовчанської громади Чугуївського району та Дворічанської громади Куп’янського району не працюють у зв’язку з безпековою ситуацією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У розклад руху харківських поїздів вводять зміни

Для покращення перевезення пасажирів з 10 червня 2023 у розклад руху поїздів, що прямують до Харкова та населених пунктів Харківської області, внесено зміни. Про це повідомляють у "Донецькій залізниці" на Фейсбук, інформують "Коментарі. Харків".

Як саме курсуватимуть потяги з Харкова та у зворотному напрямку, читайте за посиланням.

Як з Харкова переправляють за кордон ухилянтів – дані спецпрокуратури

За процесуального керівництва прокурорів Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного  регіону повідомлено про підозру громадянці України за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено що мешканка м. Харкова, діючи за попередньою змовою з невстановленими на даний час військовослужбовцями одного з  РТЦК та СП м. Харкова, вимагала та одержала від військовозобов’язаних громадян України  М. та П. неправомірну вигоду

Скільки коштує "відкосити" від армії у Харкові та що за це буде, читайте за посиланням.

Трагедія у ДСНС на Харківщині: кого покарають за загибель курсантів

Слідчі та прокурори клопотали перед слідчим суддею про арешт підозрюваного без права внесення застави. Але слідчий суддя обрав інший запобіжний захід для начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

Що сталося у той день та яке покарання загрожує керівнику курсантів, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися