Які продукти у Харкові та області дешевшають

Найбільше подешевшали яйця

У травні 2023 року, порівняно з квітнем 2023 року індекс споживчих цін збільшився на 0,1%. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Харківській області.

Найбільше знизилися ціни на яйця - продукт подешевшав на 24%. Впали в ціні також: 

  • риба та продукти з риби - на 0,8%

  • молоко - на 0,8%,

  • масло - на 0,4%,

  • цукор - на 0,4%.

Тим часом фрукти додали в ціні 8,1%, овочі - 0,4%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області попередили про небезпечність вживання деякої риби. У держустанові нагадали, що на Дніпропетровщині внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС почався масовий мор риби. Жителям області нагадали, що мертву рибу або ту, що вмирає не можна використовувати для споживання, навіть після термічної обробки. Така риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини. Також жителям Харкова та області порадили уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі. Одну з найбільших загроз може становити ботулізм – гостре інфекційне захворювання. Збудник ботулізму стійкий до впливу зовнішніх факторів. Ігнорування хвороби або неправильне та несвоєчасне лікування може призвести до паралічу і навіть смерті.

Детальніше про симптоми захворювання читайте за посиланням

Раніше жителів Харкова та області попереджали про ймовірну появу на полицях магазинів небезпечного продукту. Йшлося про заморожені овочі. Детальніше про небезпечний товар читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися