Грошова допомога для харків’ян: як отримати

Мешканці Харкова можуть звернутися за призначенням деяких видів допомоги.

Управління соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району інформує, що громадяни, які пройшли електронну ідентифікацію за допомогою електронного підпису або інших засобів, можуть звернутися через портал "Дія" за призначенням таких видів допомоги:

- на дітей одиноким матерям;

- при всиновленні дитини;

- на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, ДЦП, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність;

- державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Станом на 1 червня на обліку в управлінні перебуває близько 1,5 тис. осіб, яким призначена допомога на дітей на загальну суму 2,1 млн грн, та 698 осіб з інвалідністю, яким виплачена допомога на суму 2,2 млн грн.

Кожна особа, яка територіально відноситься до Основ’янського району, може отримати консультацію, звернувшись за тел.: (057) 725-31-91, (057) 725-31-93. Адреса: пр. Гагаріна, 7; e-mail: [email protected].

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На дороги Харківської області вийшов безкоштовний соціальний автобус (розклад)

Запуск соціального автобусу було анонсовано раніше. На Борівщині запустили соціальний автобус для сполучення між селами громади та з районним центром. Перший рейс безкоштовного автобуса відбувся учора, 14 червня.

Також здійснюватимуться безкоштовні рейси за маршрутом Слов’янськ – Ізюм – Борова та у зворотньому напрямку. З детальним розкладом безкоштовного автобусу можна ознайомитися за посиланням.

Чого варті нагороди у Харкові – думка експертів

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов нагородив команду українського телеграм-каналу "Труха" "за вагомий внесок у боротьбі на інформаційному фронті під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію каналу "Труха. Харків".

Також колективу телеграм-каналу було вручено медалі "За визволення Харківської області" та "За оборону міста-героя Харків". Чи можна такі нагороди "За визволення Харківської області" та "За оборону міста-героя Харків" давати адміністраторам телеграм-каналів взагалі, журналіст "Коментарів. Харків" запитала у експертів.

З появою новини про нагородження адмінів даного телеграм-каналу відреагували і військові блогери, які воюють на передовій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися