На Харківщині відкриють нові ЦНАПи: де надаватимуть послуги

Повний спектр послуг громадяни мають отримувати в одному місці – у ЦНАПі

У Харківській області зараз ЦНАПи працюють у 34 територіальних громадах із 56. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

В.о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону Харківської обласної військової адміністрації Віталій Шапірко розповів, що до повномасштабної збройної агресії Росії проти України ЦНАПи функціонували у 36 громадах регіону. Зараз Центри надання адмінпослуг Дворічанської та Вовчанської громад не працюють у зв’язку зі складною безпековою ситуацією. У решті деокупованих громад області вже відновили роботу всі 13 ЦНАПів, які працювали до 23 лютого 2022 року.

За словами Віталія Шапірка, у Харківській області до кінця цього року планують відкрити Центри адмінпослуг ще у 20 громадах. Центри почнуть працювати не тільки на деокупованих територіях, а й в інших громадах, у яких через російську збройну агресію не встигли відкрити ЦНАПи. У Харківській ОВА розповіли, що співпрацюють з міжнародними донорами для того, щоб забезпечити можливість проведення ремонтів та надання техніки. З початку року на реалізацію цих планів було залучено близько 4 млн грн допомоги від міжнародного проєкту PROSTO.

Також представник ХОВА наголосив, що Департамент робитиме все можливе, щоб кожен ЦНАП отримав статус Центр "Дія" і жителі громад отримували послуги найвищого рівня. Зараз в Центр "Дія" трансформували ЦНАП Мереф’янської громади.

Віталій Шапірко наголосив, що ЦНАП має сконцентрувати в собі всі послуги, які громадяни отримують у різних органах влади:

  • паспортні послуги, які надають у міграційній службі;

  • водійські посвідчення, які видають зараз у сервісних центрах; 

  • послуги з нерухомістю, земельні, які можна отримати через Державний земельний кадастр тощо. 

Повний спектр послуг громадяни мають отримувати в одному місці  – у ЦНАПі.

Загалом у базовому переліку є близько 430 послуг, які мають надаватися в ЦНАПах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що нові послуги в ЦНАП.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися