Стало відомо, що буде з виплатами ВПО за червень

ВПО щомісяця отримують грошову допомогу на проживання

Внутрішньо переміщені особи отримають гарантовані виплати за червень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У відомстві наголосили, що своєчасність виплат ВПО знаходиться на особливому контролі Мінсоцполітики та Мінреінтеграції.  

 Так, станом на 20 червня у повному обсязі погашено заборгованість по грошовій допомозі на проживання для ВПО за перший та другий виплатні періоди червня. 

 За цей період на виплати внутрішньо переміщеним особам загалом було витрачено понад 2,7 млрд грн. 

 У відомстві нагадали, що ВПО отримують щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тис. грн особам з інвалідністю й дітям і 2 тис. грн для решти ВПО. 

 "Якщо маєте питання щодо виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39", - наголосили у міністерстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові провели захід для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово мешкають у гуртожитку №2 Харківського державного професійно-педагогічного коледжу. Під час заходу внутрішньо переміщених осіб оглянув лікар-терапевт. Людям виміряли тиск, рівень глюкози та кисень в крові. Також ВПО надали консультації щодо подальшого лікування.

Також спеціалісти провели комунікаційні заходи щодо популяризації щеплень, зокрема вакцинації від небезпечних хвороб. Провели бесіди з профілактики неінфекційних захворювань  серцево-судинних хвороб, цукрового діабету тощо.



Джерело: https://t.me/minre_ua/3601
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися