Продуктові набори, будматеріали та генератори: де на Харківщині видають допомогу

На Харківщину передали продукти, засоби гігієни, будматеріали, генератори

Робота із забезпечення гуманітарною допомогою найбільш вразливих груп населення у Харківській області триває. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За минулий тиждень, з 3 по 7 липня включно, обласний гумштаб направив у громади регіону понад 47 тонн харчових продуктів, напоїв, засобів гігієни та 8800 продовольчих наборів. Допомогу отримали в Куп'янському районі, а також направили гуманітарний вантаж до Дергачівської, Донецької, Чугуївської, Роганської, Вовчанської, Сахновщинської, Богодухівської та Первомайської громад.

Жителям Первомайського та співробітникам Харківського вищого художнього коледжу передали 3230 OSB-листів. Безлюдівська громада та Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського “ХАІ” отримали 6 генераторів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник начальника ХОВА Євген Іванов зустрівся з представниками міжнародних гуманітарних організацій та обговорив шляхи посилення допомоги внутрішньо переміщеним особам. На зустрічі обговорили підготовку тимчасових місць проживання ВПО до наступного осінньо-зимового періоду. Також обговорили необхідність забезпечення громад Харківщини генераторами та будівельними матеріалами для місцевого населення.  Також у полі зору учасників зустрічі була реалізація нового пілотного проєкту. У межах проєкту планується визначити 2-3 громади для посиленої роботи МОМ та інших благодійних організацій. Суть проєкту – комплексний підхід у реінтеграції внутрішньо переміщених осіб, допомога у відбудові та розмінуванні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися