У Харкові почали працювати дитячі табори: подробиці

Табір працює на базі Долини альпак

В Екопарку відновили роботу дитячі табори. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби парку.

У першій зміні табору, який працює на базі Долини альпака, беруть участь діти найближчих селищ – Малої Данилівки та Черкаської Лозової. У Екопарку переконані, що для дітей, які пережили жахіття війни, дуже важливо побути з друзями на природі, поспілкуватися з тваринами та навчитися доглядати за ними, а також взяти участь у реабілітаційних програмах. “Психореабілітаційна складова, особлива увага до покращення емоційного стану дітей – це дуже важлива частина роботи наших відроджених таборів”, - зазначили у пресслужбі.

Літні освітньо-оздоровчі табори – це один із наймасштабніших проєктів Екопарку, який існує з 2015 року. До їхньої роботи щорічно залучалося до 10 тисяч дітей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що малюків та підлітків, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та в сім'ях опікунів відправили на відпочинок. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що для дітей, які у такому ранньому віці побачили війну, дуже важливі подорожі, це своєрідна реабілітація. За його словами нові знайомства, спілкування з однолітками, якісне дозвілля допомагає дітям в реабілітації. У середу, 28 червня, до оздоровчого табору, що розташований на території заповідника Еленіте в Болгарії, відправилися 50 дітей з опікунами.

У Харківській області створено вже 132 дитячі будинки сімейного типу та 233 прийомні родини. Наразі розробляється Проєкт програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання на 2023-2027 роки, де заплановано низку мотиваційних заходів, аби діти Харківщини виховувалися в родинах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися