У Харкові та області посилять контроль: що відомо

Для перевірки укриттів керівники закладів освіти можуть запросити поліцію та ДСНС

У Харківській області поліція разом з ДСНС постійно контролюватиме роботу укриттів. Про це розповів начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, повідомляють "Коментарі. Харків".

Керівник поліції Харківської області наголосив, що у кожному закладі освіти мають бути обладнані укриття відповідно до визначених вимог.

Він звернувся до керівників закладів освіти та зазначив, якщо вони беруть на себе відповідальність та вирішили працювати, то мають розуміти, що у закладах будуть знаходитися діти. Для перевірки укриттів керівники закладів можуть запросити поліцію та ДСНС, щоб переконатися, що укриття дійсно відповідає вимогам. Також важливо продумати дії у тій чи іншій ситуації”.

“Керівник харківської поліції запевнив, що правоохоронці плідно працюватимуть та разом з ДСНС перевірятимуть стан та наявність укриттів у всіх закладах освіти, які переходять на офлайн навчання”, - наголосили у поліції Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні Ради оборони ухвалили рішення про дозвіл  на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти. Проведення навчання офлайн буде можливим лише за умови наявності в закладі освіти спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, готовності системи оповіщення та ін.

При цьому в деяких громадах Харківської області уже відмовилися відновлювати навчання в форматі офлайн. Так, у Чугуївській громаді наступний навчальний рік відбудеться в режимі онлайн. Детальніше, чому влада громади ухвалила відповідне рішення, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися