Стало відомо, що відбувається з цінами на бензин у Харкові та області

Поки не змінився акциз на газ скраплений

Після зростання акцизів та ПДВ, яке відбулося 1 липня, мережі АЗС протягом місяця поступово підвищуватимуть ціни на пальне. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Збільшення цін відбуватиметься йтиме за двома напрямками: через підвищення ПДВ з 7% до 20% і зростання акцизів.

У службі нагадали, що в Україні з 1 липня набув чинності закон про підвищення ставки ПДВ на пальне з 7% до 20%, (що дає 13% зростання), та сплачується безпосередньо в момент продажу кінцевому споживачеві.

До того ж з 1 липня зросли акцизи на: 

  • бензин зі 100 євро до 213,5 євро за 1000 літрів, 

  • дизельне пальне зі 100 євро до 139,5 євро.

Акциз на газ скраплений залишиться на рівні 52 євро за 1000 літрів.

Відділ контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Харківській області щотижнево проводить моніторингові спостереження за роздрібними цінами на ринку пального.

“Роздрібні ціни на бензин та дизельне пальне в Харківській області 3 липня 2023 року порівняно з кінцем червня зросли приблизно на 2 грн. Деякі АЗС підвищили ціни на 3-5 грн”, - розповіли у Держпродспоживслужбі у Харківській області. 

Середні роздрібні ціни на бензин А-95 становлять 46,84 грн за літр (+1,98 грн), на дизельне пальне 45,44 гривні за літр (+2,03 грн), на автогаз 22,81 грн за літр (+ 0,88 грн).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова та області потрібно готуватися до підвищення цін. Причиною подорожчання майже всіх товарів та послуг експерти називають підвищення вартості пального та електроенергії. Детальніше про ймовірні тенденції читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися