Стало відомо, хто фінансує ремонт укриттів у школах Харкова

Шкільні укриття у Харкові готові приймати всіх

У школах міста Харкова ремонтують тимчасові укриття. Там зможуть перебувати діти та  педагоги під час повітряної тривоги у разі запровадження системи комбінованого навчання з 1 вересня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що зараз у школах ремонтують 21 сховище коштом територіальної громади міста, ще 13 укриттів обладнають коштом інвесторів з Фінляндії, Чехії та Японії. Скільки укриттів уже підготували у школах Харкова, читайте за посиланням

Директор департаменту висловила обурення тим, що обласна влада повідомила про неготовність укриттів у харківських школах. Вона наголосила, що міська влада робить усе можливе для створення безпечного освітнього середовища та розвитку дітей. 

За її словами, в укриттях облаштовують усе необхідне - виходи, входи, вентиляцію, систему оповіщення, санвузли. Такі об'єкти облаштовані в школах на вулицях Дерев'янка, Римарській, Ахсарова та ін. Над облаштуванням інших укриттів працюють: “У нас були представники ЮНІСЕФ, голова комітету з питань освіти та науки ВР, народні депутати. 117 шкіл мають акти про внесення до переліку найпростіших укриттів, які підтверджують, що це так чи буде за умови, якщо виконати необхідний перелік вимог, і ми над цим працюємо”.

Директор департаменту зауважила, що шкільні укриття готові приймати всіх. Навесні 2022 року там знайшли прихисток 10,5 тис. городян, серед яких були маломобільні люди, багатодітні сім'ї, немовлята, яких забезпечили всім необхідним.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про умови відновлення навчання у форматі офлайн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися