Що зараз робиться зі школами Харкова – Ігор Терехов

Підготовка до навчального року у Харкові триває.

У школах міста Харкова підготували 51 укриття для впровадження комбінованої системи навчання з 1 вересня. Про це сьогодні, 13 липня, в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, ще в процесі підготовки – 21 укриття.

"Це те, що ми робимо коштом міського бюджету. Також залучили спонсорів, наш соціально відповідальний бізнес, і до 1 вересня підготуємо загалом 85 укриттів, які, за результатами обстеження з ДСНС, відповідають необхідним нормам. Вчитимемо дітей офлайн з дозволу та за бажанням батьків, для всіх інших буде організоване онлайн-навчання. Ми виважено підходимо до цього процесу", - наголосив мер Харкова.

Також Ігор Терехов повідомив, що через обстріли армією рф 50% шкіл у місті зруйновані. Над їх відновленням ведеться робота.

Що стосується Харківської області, то т.в.о. начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Чабань на брифінгу зауважив, що дотепер ще 13 навчальних закладів залишаються під контролем ворога. Під нашим контролем – 1591 заклад освіти, з яких 712 пошкоджені або зруйновані ворогом. На 104 об’єктах освіти розташовано 120 захисних споруд. З них 82 споруди визнані придатними для використання за призначенням. "Це ті споруди, котрі відповідають нормам ДБН В.2.2-5-97 "Будинки та споруди. Захисні споруди цивільного захисту", "Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту", затверджених наказом МВС України від 09.07.2018 № 579", - уточнив Сергій Чабань.

Далі, звертаючись до керівників освітніх закладів він сказав: "Я рекомендую керівникам закладів освіти звернутися до Головного управління або до місцевих підрозділів ДСНС з письмовою заявою стосовно проведення спільних обстежень закладів щодо додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту, стану захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, систем оповіщення при сигналі "Повітряна тривога".

Це необхідно для визначення рівня впровадження низки інженерних заходів: системи вентиляції, вибухонебезпечності, відповідності дверей, пожежної сигналізації, водопостачання, каналізації тощо.

"Ми маємо спільно опрацювати питання безпекового сектору для дітей, провести навчання по реагуванню на сигнал повітряної тривоги, разом визначити ті об'єкти, де можливо проводити офлайн-навчання", – зазначив Сергій Чабань.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Вирішальне слово за батьками" – Олег Синєгубов про навчання у школах Харківщини

У Харківській області провели засідання Ради оборони Харківської області, де було прийнято рішення щодо організації офлайн-навчання. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на брифінгу дав роз’яснення цього рішення, інформують "Коментарі. Харків".

"Це рішення стосується дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої форм навчання та дозволяє керівництву будь-якого навчального закладу спільно з органами місцевого самоврядування ухвалювати рішення про перехід до традиційної форми занять. Можливе як повне навчання офлайн, так і часткове", – зазначив Олег Синєгубов.

Очільник області наголосив, що для ухвалення рішення про очне навчання мають бути обов'язкові передумови.

За яких умов може відбуватися очний навчальний процес – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися