Стало відомо, скільки шкіл відновили у Харкові у 2022 році

У результаті ворожих обстрілів у Харкові були пошкоджені 120 шкіл

За кошти територіальної громади міста Харкова у 2022 році відновили 33 школи, які були пошкоджені під час повномасштабної війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що у результаті ворожих  обстрілів у Харкові були пошкоджені 120 шкіл. Торік коштом міського бюджету відновили 33 школи. Директор департаменту зазначила, що 18 шкіл у місті пошкоджені більш ніж на 60%, чотири - зруйновані, і їх планують побудувати заново. Над цим працюють разом із меценатами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні Ради оборони ухвалили рішення про дозвіл  на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що проведення навчання офлайн буде можливим лише за умови наявності в закладі освіти спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, готовності системи оповіщення та ін.  “За умови реалізації цих заходів - засновники закладів освіти та їх керівники мають визначити формат навчання у своїх закладах. Рішення Ради оборони стосується дошкільної, шкільної, фахової, передвищої, вищої освіти”, - уточнив Олег Синєгубов. 

Він наголосив, що обовʼязковою вимогою повернення учнів за парти є наявність спеціальних укриттів, готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги.

Детальніше про нові умови можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися